Short facts

Peace Monuments of War Material is an international initiative on the topic: how art can contribute to sustainable peace and development, and the seminar ”Art as an Arrow to Sustainable Economic Growth”.

A Sculpture Festival in Arboga

Movie

When and where?

Mekens Vänner

Konsert hösten 2016

Till hösten den 22 oktober planeras en konsert på temat fred i samarbete med Adolf Fredriks musikklasser från Stockholm. Det blir ca 60 ungdomar som kommer från olika linjer på Adolf Fredriks musikklasser.

"Adolf Fredriks musikklasser ligger i Vasastan i Stockholm, mellan Norra Bantorget och Odenplan. Det är en stor skola med cirka 1100 elever och en personalstyrka på runt 120 medarbetare. Skolan har 36 klasser från år 4–9 och verksamheten är organiserad i arbetslag."

Mer info kommer vartefter som planeringen fortskrider...

Mycket lyckad resa till Stockholm den 26:e maj

Torsdagen 26:e maj begav vi oss i en fullsatt buss till Stockholm och Berwaldhallen. På förmiddagen fick vi lyssna till en generalrepetition med Sveriges Radios Symfoniorkester. Det var en mäktig upplevelse att lyssna till den 100 man stora orkestern. (100 man är lite missvisande då det är många kvinnor i orkestern). Efter detta begav vi oss till TV-huset där vi åt en utmärkt buffé på Gourmedia. Efter lunchen fortsatte vi med bussen till Millesgården där vi strövade fritt. Tyvärr var vädrets makter inte riktigt på vår sida då det småregnade hela tiden.
Bussen åter till Arboga avgick strax efter fyra.

Mekens Vänner tackar Barbro och Hasse för initiativet och en mycket lyckad och minnesvärd dag!

Artists from world wide

  • China
  • Germany
  • Great Britain
  • Romania
  • Sweden
  • The Netherlands
  • The United States


Copyright © 2015 Peace Monuments Of War Material. All rights reserved. Web: NyWeb